Energietarief komende jaren hoger

De jaarrekening voor energie gaat door beleidswijzigingen niet een paar tientjes omhoog, maar met 150 euro. Het energietarief wordt hierdoor fors hoger dan verwacht, namelijk 70 euro per jaar. De stijging wordt veroorzaakt door veranderingen door de overheid.

Meer belasting

Een gemiddeld gezin zal er per jaar ruim 60 euro op achteruitgaan. Dit komt door de verhoging van het energietarief door de belastingen en de Opslag Duurzame Energie. Deze twee posten gaan omhoog met als doel om de investeringen in duurzame energie te stimuleren. Zonder deze verhogingen worden ook in de aankomende jaren de doelen van het Energie Akkoord niet behaald en zal het onmogelijk worden om Nederland voor 2040 energieneutraal te maken.

2019 wordt nog duurder

Er komt in de aankomende jaren een verschuiving van gas naar elektriciteit. Gas zal een stuk duurder worden om meer mensen te laten overstappen naar een gasvrije woning of om minder gas te consumeren. Elektriciteit zal hierdoor goedkoper worden om dit nogmaals te stimuleren, maar door de vraag zal alsnog het energietarief omhoog gaan door een lagere belastingvermindering. Dit heeft de overheid ingesteld om huishoudens tegemoet te komen in de eerste basisvoorziening van energie. Maar door vermindering hiervan zal je zelf meer moeten betalen. Ook hierdoor zal het energietarief stijgen.

Energietarief met ruim 153,85 euro omhoog

Een doorsnee gezin zal dus vanaf 2019 ruim 153,85 euro meer betalen aan energietarief. Het is nog niet bekend hoe het energietarief zich verder ontwikkelt, maar hier wordt nu al een stijging in verwacht. Wees deze stijging voor en vergelijk je energietarief met dat van 20 energieleveranciers in Nederland. Hierdoor kun je de voordeligste energieleveranciers vinden en een overstap maken. Je bespaart hiermee zomaar tot 300 euro. Dat is nog eens mooi meegenomen. Start nu met vergelijken via de energievergelijker. Je kunt dan direct de overstap aanvragen. De energievergelijker regelt dit proces geheel voor je zo dat jij je nergens zorgen hoeft te maken. Ook mogelijk wanneer je huidige contract nog niet is afgelopen! Start vandaag met het verlagen van je energietarief en weet zeker dat je nooit te veel betaalt voor gas en stroom.